Det hendte i 2011

01.jan
Reservasjonsregisteret 10 år

På 10-årsdagen for opprettelsen av Reservasjonsregisteret, 1. januar 2011, hadde 1 900 875 personer registrert seg i registeret.

27.jan
Fornøyde brukere

Årets brukerundersøkelse viser at brukerne våre er veldig fornøyd med tjenestene våre og at vi i stor grad når våre mål.

10.feb
Skanning erstatter mikrofilm

Fra nå av skannes alle dokumenter som kommer inn til tinglysing ved Løsøreregisteret. I 30 år har de vært mikrofilmet, men nå åpner regelverket for andre løsninger.

Foto: Hans Olav Forsang

16.feb
Spar tid, penger og miljø – elektronisk registrering

Stadig flere velger å sende meldinger til Foretaksregisteret elektronisk gjennom www.altinn.no. I januar brukte 54 prosent av brukerne våre denne muligheten.

22.mar
Hva er verdiene våre?

Et godt verdigrunnlag er en forutsetning for omdømmebygging. Brønnøysundregistrenes verdier er: pålitelig, uredd, fleksibel og tydelig.

23.mar
Altinn overbelastet under skattesjekken

Altinn tålte ikke den enorme belastningen da en stor del av det norske folk ville sjekke selvangivelsen sin på samme tid. Det ble satt inn flere tiltak, som etter hvert gav positiv effekt.

30.mar
Føler seg lurt

Flere av brukerne våre opplever at pågående telefonselgere enten gir inntrykk av å være Brønnøysundregistrene, eller sier at de representerer oss.

30.apr
Altinn klarte det

Lørdag 30. april var over 900 000 selvangivelser levert gjennom Altinn. Dette tydet på at løsningen igjen var i ferd med å finne tilbake til sin gode ytelse og stabilitet.

01.mai
Innsending av årsregnskap – fravalg av revisjon

Aksjeselskap som oppfyller gitte kriterier kan fra nå av bestemme at årsregnskapet ikke skal revideres.

04.mai
Ny kundeservicepris til Brønnøysundregistrene

For andre året på rad vant Brønnøysundregistrene Kundeserviceprisen i kategorien «Offentlig» under konferansen Call Center Dagene 2011.

12.mai
Årsmelding på nett

Brønnøysundregistrenes første nettbaserte årsmelding ble publisert. «Gjør dere kjent med den og bruk den», sa kommunikasjonsdirektør Mette Siri Brønmo.

24.mai
Arthur til Ramtindkonferansen

Humoristen Arthur Arntzen var gjest på Ramtindkonferansen, som samlet store og små aktører til næringslivsseminar i Brønnøysund.

30.mai
Europeiske foretak – ny og forbedret tjeneste

En ny og forbedret tjeneste fra European Business Register (EBR) ble lansert. Foretak i 15 europeiske land ble tilgjengelige for søk i EBR.

01.jun
Brukerforum

Til årets brukerforum 31. mai og 1. juni møtte et titalls representanter for brukerorganisasjonene. På programmet stod blant annet sikkerhetsaspektet ved pålogging i Altinn, og videreutvikling av Altinn.

07.jun
30-årsmarkering for Løsøreregisteret

7. juni ble det markert at det var 30 år siden arbeidet ved Løsøreregisteret startet.

10.jun
Arbeidsseminar for klart språk

Brønnøysundregistrene har startet arbeidet med å utvikle språklige retningslinjer for brev. Hvordan kan vi gi brukerne like god service i brevene våre som over telefonen?

17.jun
Vi er på Facebook

Brønnøysundregistrenes egen side på facebook, www.facebook.com/brreg, er i tråd med strategien vår om mer åpenhet, dialog og økt brukerservice. Vi ønsker å møte brukerne der de er.

17.jun
Ny innsynstjeneste

Innsyn: Næringsdrivende som bruker Altinn får gratis tilgang til opplysninger om egne foretak.

24.jun
På oppdrag i Kirgisistan

I juni var Brønnøysundregistrenes Edvard Pedersen og Lars Eliassen (bildet)  på jobb i Kirgisistan. Oppdraget gikk ut på å bidra til å etablere en løsning for foretaksregistrering og statistikk der i landet.

01.jul
Gode elektroniske tilbud gjør papirblanketter overflødige

Elektroniske skjema i Altinn og nedlastbare blanketter avløser blanketter og veiledninger på papir.

08.jul
Drift av elektronisk valgsystem

Brønnøysundregistrene har fått ansvaret for driften av den tekniske e-valg-løsningen i ti forsøkskommuner under høstens kommune- og fylkestingsvalg.

16.aug
På Aqua Nor 2011

Sammen med over 400 andre utstillere fra hele verden og opp mot 15 000 besøkende var Brønnøysundregistrene på plass med stand på Aqua Nor 2011, havbruksmessa i Trondheim.

22.aug
Høring – nytt bygg for Brønnøysundregistrene

Brønnøysundregistrene har behov for et nytt og fleksibelt bygg. Vi ønsker innspill til hovedutfordringer for utviklingen av stedet Brønnøysund.

Foto: Hans Olav Forsang

23.aug
Nye krav for brukervennlige skjemaer

Ny versjon av ELMER-retningslinjene, som skal sikre god brukeropplevelse i nettskjemaer, ble vedtatt av Brønnøysundregistrene etter grundige diskusjoner med etater og fagmiljøer.

 

30.aug
Altinndagen

Årets Altinndag ble arrangert i Oslo. Fra 125 deltakere på Altinndagen for to år siden, var antall medspillere og interessenter kommet opp i 250 ved årets arrangement.

29.sep
Engelske skjema

Vi tilbyr nedlastbare engelskspråklige utgaver av enkelte blanketter
 

31.okt
Samling av portaler

Statlig næringsinformasjon for etablerere og bedrifter er endelig samlet på ett sted: i Altinn. I Narvik ble dette og nedleggelsen av nettstedet bedin.no markert 12. desember.

Lenke til Starte og drive bedrift på Altinn

02.nov
Spontan applaus for ny Altinnportal

Under Etablererveilederkonferansen på Værnes ble den nye Altinn-portalen vist fram for bedriftshjelpere fra hele landet. Responsen fra proffbrukerne var spontan applaus – til og med plystring.

11.nov
Startskudd for elektronisk tinglysing gjennom Altinn

Løsøreregisteret er i gang med elektronisk tinglysing gjennom Altinn, i første omgang for Terra Finans. Dette vil gjøre tinglysing enklere både for brukerne og for Løsøreregisteret. 

18.nov
Besøk fra Kirgisistan

En delegasjon fra Kirgisistan fikk i løpet av et to-dagers besøk orientering om virksomheten ved Brønnøysundregistrene og kjennskap til våre viktigste samfunnsoppgaver.

18.nov
Satser på kvinner

Brønnøysundregistrene ønsker å motivere flere kvinner til å søke utfordringer som leder.

29.nov
I havn med viktig studie for Verdensbanken

En studie som beskriver utviklingen innen foretaksregistrering i Norge er ført i pennen av Dörthe Koerner og Håkon Olderbakk. Produktet er en del av Brønnøysundregistrenes samarbeid med Verdensbanken.

12.des
Besøk fra Vietnam

En delegasjon på 15 personer fra Vietnam besøkte Brønnøysundregistrene.  Opplysningsavdelingen  stod i sentrum da delegasjonen fikk innføring i noen av våre viktigste tjenester.

22.des
Lavere krav til aksjekapital i AS

Vedtak om å senke minstekravet til aksjekapital i aksjeselskap fra 100 000 til 30 000 kroner. Den nye ordningen gjelder fra fra 1. januar 2012.

Brønnøysundregistrene
tracking